Product support specialist- projectleader

Werkzaamheden

In deze afwisselende rol verdeel je je tijd over product support (60%) en projectleiding (40%). Snelle en kwalitatief goede serviceverlening aan onze klanten is een belangrijke pijler onder het succes van TSST. Ons supportteam biedt de gebruikers van onze systemen ondersteuning bij zowel technische als wetenschappelijke vragen rondom het gebruik van hun PLD-systeem.

Als product support specialist inventariseer je de binnenkomende vragen, los je zelf op of zet je ze door naar de juiste mensen binnen en buiten onze organisatie. Je bewaakt de voortgang en zorgt voor een snelle en adequate afhandeling van de uitstaande supportverzoeken. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de verdere professionalisering van de processen en tooling rondom onze product support. Denk bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van online support middelen en een knowledge base voor intern gebruik.

Je tweede aandachtsgebied is projectleiding. Dit houdt in dat je verantwoordelijk bent voor de aan jou toegewezen commerciële projecten. Je wordt al in de salesfase betrokken bij zaken als technische specificaties, levertijd en prijs en zorgt er vervolgens voor dat het project tijdig en conform afspraken kan worden geleverd. Je onderhoudt de communicatie met de klant en aan het einde van het project ben jij degene die het systeem bij de klant oplevert en de gebruikerstraining verzorgt. Hiervoor reis je enkele keren per jaar voor ons naar het buitenland.

Omdat ieder systeem uniek is, word je voortdurend uitgedaagd het beste uit jezelf te halen en proactief mee te denken om zo te komen tot een optimaal eindresultaat voor onze klanten. Gezien de complexiteit van de systemen spreekt het voor zich dat je intern goed wordt begeleid.

Wij vragen

  • Je hebt een technische HBO of universitaire opleiding afgerond (bijv. werktuigbouwkunde of natuurkunde).
  • Je hebt enkele jaren ervaring met product support in een technische omgeving.
  • Je hebt ervaring met klantcommunicatie.
  • Je toont initiatief, bent een teamplayer, bent klantgericht en beschikt over probleemoplossend vermogen.
  • Je houdt overzicht, stelt prioriteiten, kunt delegeren en durft beslissingen te nemen.
  • Je beheerst het Engels zowel mondeling als schriftelijk goed.

Wij bieden

Een uitdagende en afwisselende functie met veel eigen verantwoordelijkheid en de mogelijkheid je te ontwikkelen middels training on the job en opleidingen. Je komt terecht in een enthousiast team dat continu werkt aan innovatieve, hightech oplossingen voor onze internationale klanten. Je werkzaamheden passen bij je kennis, ervaring en ambitie en uiteraard word je hier passend voor beloond.

Reageren

Je kunt eenvoudig en snel reageren via onderstaande button. Wil je liever eerst meer informatie, dan kun je contact opnemen met Babette Veldhuizen (HRM) via telefoonnummer 053- 2030 244.

Apply