Software engineer with focus on system control

Werkzaamheden

Je bent verantwoordelijk voor de besturingssoftware van onze PLD systemen. Onze systemen zijn opgebouwd uit componenten van diverse fabrikanten. Dit brengt een grote variatie in communicatie protocollen met zich mee. Denk hierbij aan aansturing van PID controllers, fieldbus devices, motor controllers etc.

De besturingssoftware is in eigen huis ontwikkeld in Labview. Gezien de snelle technologische ontwikkelingen is het noodzaak deze software voortdurend aan te passen en uit te breiden met nieuwe functionaliteiten. Ook het oplossen van bugs, het up-to-date houden van documentatie en het testen van de software behoren tot je werkzaamheden.

Daarnaast ben jij de aangewezen persoon die software gerelateerde vragen van onze klanten inhoudelijk oppakt en naar tevredenheid afhandelt. Veel issues zullen vanuit ons kantoor in Enschede opgelost kunnen worden. Mocht dit niet mogelijk zijn dan bezoek je de klant om ter plekke een adequate oplossing te realiseren.

Je maakt onderdeel uit van ons designteam en hebt daarnaast uiteraard veel contact met de collega’s van de serviceafdeling en met de projectleiders.

Wij vragen

  • Je hebt een afgeronde HBO/WO opleiding bij voorkeur in de richting Elektrotechniek of Informatica.
  • Je hebt enkele jaren ervaring in de ontwikkeling van besturingssoftware, van functioneel ontwerp tot realisatie.
  • Je hebt ervaring met Labview.
  • Je bent zelfstandig en in staat je werkzaamheden efficiënt te organiseren.
  • Je bent communicatief sterk, zowel in het Engels als het Nederlands.
  • Je toont initiatief, bent een teamplayer, bent klantgericht en beschikt over probleemoplossend vermogen.

Wij bieden

Een uitdagende en afwisselende functie met veel eigen verantwoordelijkheid en de mogelijkheid je talenten te ontwikkelen middels training on the job en opleidingen. Je komt terecht in een enthousiast multidisciplinair team dat hecht met elkaar samenwerkt, elkaar ondersteunt waar dat nodig is en dat met veel inzet werkt aan innovatieve, hightech oplossingen voor onze internationale klanten. In deze rol heb je regelmatig klantcontact en internationaal reizen hoort daar vanzelfsprekend bij. Je werkzaamheden passen bij je kennis, ervaring en ambitie en uiteraard word je hier passend voor beloond.

Reageren

Je kunt eenvoudig en snel reageren via onderstaande button. Wil je liever eerst meer informatie, dan kun je contact opnemen met Babette Veldhuizen (HRM) via telefoonnummer 053-2030 244.

Apply